Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze waarbij door middel van handoplegging geheeld kan worden. Reiki betekent letterlijk universele (Rei) levensenergie (ki). Die energie bevindt zich overal in en om ons heen. Iedereen kan Reiki geven leren. Je moet dan wel eerst worden ingewijd door een reikimeester. Bij een inwijding worden de Reiki-kanalen geopend zodat de universele energie gemakkelijk door kan gaan stromen. Reiki is niet verbonden aan een bepaalde religie, het enige dat Reiki doet is mensen weer terug brengen naar zichzelf. Er zijn 3 graden: Reiki 1, 2, en 3.

Wat kun je met Reiki?

Als je bent ingewijd in Reiki, dan haal je universele levensenergie uit de lucht via je kruin en laat je deze door je handen stromen naar jezelf of iemand anders. De Reiki-energie heeft een herstellende werking op je energiehuishouding. Daarnaast wordt het zelfhelende vermogen van de mens aangesproken. Blokkades kunnen worden opgeheven, waardoor je beter in je vel komt te zitten. Het effect van Reiki is niet altijd meteen duidelijk. De reikenergie brengt de reikiontvanger namelijk wat hij op dat moment nodig heeft en niet wat hij op dat moment graag wil. De reikigever kan daarom ook niet voorspellen wat er bij een behandeling gebeurt. De gever treedt alleen op als doorgeefluik van de universele energie. Reiki geven is dus niet hetzelfde als magnetiseren.

Ervaren wat Reiki met je doet

Voordat je je laat inwijden in een Reikigraad is het zinvol je een keertje te laten behandelen met Reiki. Hierdoor krijg je een beter inzicht in wat Reiki voor jou kan betekenen. Je kunt hiervoor een afspraak maken. Een behandeling duurt gemiddeld een uur.

Inwijdingen

Voor inwijdingen geef ik regelmatig cursussen, zie de agenda op de site. Heb je zelf een aantal mensen bij elkaar die graag een cursus willen volgen, dan is het ook mogelijk om in overleg andere data (bij jou of mij thuis) af te spreken.