Vitaminen en mineralen

Vitaminen en mineralen zijn belangrijke stoffen die wij dagelijks nodig hebben om gezond te blijven of weer te worden. In de volksmond wordt vaak gezegd dat we bij een gevarieerde voeding alles binnen krijgen wat wij nodig hebben. Niets is minder waar!

Daarnaast heerst er nogal wat onwetendheid over de werking van vitaminen en mineralen. Ieder mens is om gezond te blijven bijvoorbeeld gebaat bij een veel hogere dosering vitamine C en D dan tot voor kort werd aangenomen. Veel gezondheidsklachten zijn gemakkelijk op te lossen of sterk te verbeteren door het (tijdelijk) innemen van extra vitaminen en mineralen naast onze voeding. Want onze voeding is tegenwoordig verre van volwaardig door alle bewerkingen en toevoegingen.

Een mooi voorbeeld zijn kloven in de mondhoeken of bloeddoorlopen ogen die branderig tot zelfs zanderig aanvoelen. Een arts zal u bijvoorbeeld al snel met een oogzalf naar huis sturen, denkende aan ontstoken ogen. Het zalfje werkt niet en een ander zalfje wordt geprobeerd. Logisch natuurlijk, maar beide klachten zijn ook symptomen van een tekort aan vitamine B2. Door tijdelijk een hoge dosis vitamine B2 in te nemen zijn uw kloven en branderige ogen binnen mum van tijd verdwenen. Als dat natuurlijk de werkelijke oorzaak was ;-)

Ik beweer natuurlijk niet dat alles op te lossen is met het innemen van vitaminen en mineralen. Maar ze kunnen absoluut de kwaliteit van leven positief beïnvloeden.

Tijdens een consult meet ik met de biosensor jouw energiesysteem door om te kijken of je ergens een tekort of een verhoogde behoefte aan hebt. Daarnaast geef ik je een advies voor een onderhoudsdosering qua vitaminen en mineralen. Ook jouw eigen voedingssupplementen kun je meenemen om ze door te laten testen.