Wat is EFT?

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en in het Nederlands noemt men het ook wel EVT, Emotionele Vrijheid Technieken. EFT vermindert de ergste pijn van traumatische herinneringen, verdriet, boosheid, fobieën en andere emotionele aandoeningen. Het werkt snel, langdurig en mild. EFT is gebaseerd op het wegnemen van verstoringen in het energiesysteem van het lichaam. Dit wordt gedaan door op bepaalde plekken op het lichaam te kloppen.
 

Hoe werkt EFT?

EFT werkt via ontspanningspunten van het lichaam, zie hiervoor ook informatie onder de knop drukpunt op deze site. Deze ontspanningspunten kunnen worden gezien als anti-stress punten en komen uit de acupunctuur. Als iemand een emotionele of fysieke klacht heeft, dan zit hieraan gekoppeld een gevoel van spanning en stress. Wat EFT doet, is zorgen voor ontspanning waar spanning en stress zich voordoen. Je gaat net zolang kloppen op de ontspanningspunten tot het geen spanning en stress meer oplevert. Ben je bijvoorbeeld bang voor spinnen, dan klop je net zolang op de ontspanningspunten tot je geen angst meer voelt voor een spin. Het resultaat is bijna altijd blijvend!
 

Waartegen helpt EFT?

EFT werkt bij talloze zeer uiteenlopende problemen en aandoeningen. Denk maar eens aan alle soorten trauma's, eetstoornissen (Anorexia, Boulimia en Binge Eating Disorder), ontevreden zijn met jezelf, angsten, slapeloosheid, dyslexie, allergieën, verslavingen, dwangmatig gedrag, depressies, trauma's, (liefdes)verdriet, moeite met grenzen aangeven en geen 'nee' durven zeggen en nog veel meer.

Ook voor kinderen is EFT een uiterst geschikte techniek. Hij is heel gemakkelijk zelf toe te passen. Als je het kunstje eenmaal kent, dan heb je er voor de rest van je leven plezier van! Voor gepest worden bijvoorbeeld, is het wonderwel een heel goede remedie!