Wat is aromatherapie?

De aromatherapie stimuleert het zelfhelende vermogen van de mens door etherische oliën toe te passen. Etherische (ook wel essentiële) olieën worden gewonnen uit zuiver plantaardig materiaal. Elke olie heeft zijn eigen unieke therapeutische eigenschappen en is van invloed op lichaam en geest. Aromatherapie is ook voor kinderen heel geschikt.

 

Hoe werkt aromatherapie?

Etherische oliën komen op twee manieren in ons lichaam terecht. Door inademing en door het aanbrengen op de huid door middel van een huidverzorgingsproduct. Zo komen de essentiële oliën in onze bloedbaan terecht. De geur van de olie die wordt ingeademd, wordt opgevangen door de reukzenuw en die stuurt een seintje door naar de hersenen. Als reactie daarop komen er in de hersenen chemische stoffen vrij die inwerken op het zenuwstelsel, dat zich in reactie daarop ontspant of juist activeert.

 

Hoe kunnen essentiële oliën gebruikt worden?

Essentiële oliën kunnen vermengd worden met een neutrale massageolie, badolie, douchegel, bodymilk of met Dode Zeezout. Verder kunnen de geurige essentiële oliën worden verdampt in een aromalampje of met behulp van een aromasteentje. Ze kunnen ook geïnhaleerd worden of verwerkt worden in aromatische stoombaden, baden, voetenbaden of kompressen.

 

Tegen wat voor klachten kunnen de oliën worden ingezet?

Etherische oliën kunnen voor heel veel dingen worden ingezet. Om maar eens een paar te noemen: hoofdpijn, stress, verkoudheid, drukke kinderen (ADHD), griep, spierpijn, ter verhoging van je weerstand, aambeien, concentratieproblemen, vermoeidheid, menstruatiepijn, eczeem, wondjes, slapeloosheid, acné.

 

Een workshop aromatherapie doen?

Een leuk idee voor een kinderfeestje, een vriendinnendag of een vrijgezellenfeest! Kijk in de agenda voor meer informatie of stuur een mailtje voor de mogelijkheden.