Nieuwetijdskinderen (NTK)

De kinderen van deze tijd zijn heel erg wijs en we kunnen zoveel van hen leren! Het gedrag van onze kinderen fungeert vaak als een spiegel die ons wordt voorgehouden. Soms houden we onze kinderen voor vervelend, maar als je de oorzaak weet waarom ze vervelend doen, verdwijnt het als sneeuw voor de zon.

In mijn praktijk werk ik veel met (nieuwetijds-)kinderen. Bij kinderen kun je een disbalans meestal snel verhelpen. Als je kinderen nú met hun emoties en/of lichamelijke ongemakken om leert gaan, dan kunnen ze daar hun leven lang plezier van hebben.
 

Reiki:

Kinderen hebben evenveel baat bij Reiki als volwassenen. Zij kunnen veel plezier en zelfredzaamheid halen uit deze alternatieve geneeswijze door zichzelf te behandelen. Ik organiseer regelmatig kinder-reikimiddagen. Ze krijgen dan de methode aangeleerd en worden ingewijd. Voorwaarde is wel dat één van de ouders/verzorgers een tijdje Reiki 1 of hoger heeft, zodat het kind te allen tijde op iemand terug kan vallen met vragen.
 

EFT en drukpuntmassage:

EFT en drukpuntmassage zijn eveneens methodes die goed bij kinderen werken. Kinderen met bijvoorbeel een laag zelfbeeld, kinderen die gepest worden, kinderen die geen 'nee' kunnen zeggen, kinderen die angstig zijn, kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben en ga zo maar door, kunnen de 'EFT-truc' leren of een drukpuntensessie ondergaan. Tijdens een EFT-consult leer ik de ouder(s)/verzorger(s) en het kind hoe je deze voorbeeldemoties als sneeuw voor de zon kunt 'wegkloppen'.
 

(Bach bloesem-)remedies en aromatherapie:

De (Bach bloesem-)remedies en de aromatherapie zijn beide ook erg geschikt voor kinderen. Met 1 flesje kun je bij een kind vaak al een enorme gedrags- en/of emotionele verbetering bewerkstelligen.