Wat is drukpuntmassage?

Drukpuntmassage, ook wel acupressuur genoemd, is een vorm van traditionele Chinese geneeskunst, die gebruik maakt van de 12 meridianen die in ons lichaam lopen. De meridianen staan weer in verbinding met onze organen en op die meridianen liggen weer allerlei meridiaanpunten. Elk meridiaanpunt is verbonden met een bepaalde emotie. Een acupuncturist zet naalden in deze punten om blokkades op te heffen, ik druk er op.

We worden allemaal helemaal open geboren. Alles is in balans. Maar gaandeweg ons leven maken we van alles mee. Verwerken we de emoties niet zoals het zou moeten, dan kunnen op de meridianen blokkades ontstaan, want jouw lichaam is de spiegel van je ziel. De meridiaanpunten die pijn doen als je er op drukt, zijn allemaal punten van emotionele pijn.

Elk meridiaanpunt is dus verbonden met een emotioneel thema. Door tegelijkertijd op het pijnlijke punt te drukken en over de bijbehorende emotie te praten, lost de blokkade door inzicht van jouzelf in de problematiek op. Daardoor kom je weer in balans en dat voel je meteen! Dat is wat deze eenvoudige techniek zo indrukwekkend maakt.

Je kunt ook preventief op de punten drukken, waardoor je de energie weer lekker voelt doorstromen in je lijf.